Työpaja kirjastojen, arkistojen ja museoiden avoimuudesta kiinnostuneille

Syksyllä 2013 järjestetty Open Knowledge Roadshow vieraili Oulussa 25.11. Osana Oulun Roadshowta järjestetty Avoin kulttuuri/GLAM -työpaja jouduttiin kuitenkin sellaisenaan perumaan.

AvoinGLAM -verkosto suuntaa Ouluun tiistaina 14.1. pitämään vastaavanlaisen työpajan peruuntuneen tilalle. Työpaja järjestetään Kulttuuritalo Valveen kokoushuoneessa (3. krs), Hallituskatu 7, klo 10-14.

Työpajan  tavoitteena on kartoittaa yhdessä Oulun seudun  kulttuuriperintöorganisaatioiden kanssa mahdollisuuksia ja haasteita  sisältöjen avaamisessa ja jakamisessa, sekä keinoja joilla voidaan  edistää sisältöjen laillista ja luovaa uudelleenkäyttöä verkossa. Työpaja on suunnattu erityisesti kirjastojen, arkistojen ja museoiden edustajille, mutta kaikki kulttuuriperinnön avoimuudesta kiinnostuneet ovat  tervetulleita. Vastaavanlaisen Forssassa vuosi sitten järjestetyn työpajan antia voi tarkastella täällä.

Paikalla kouluttamassa ovat Sanna Marttila, digitaalisen designin suunnittelija ja tutkija Aalto-yliopiston Median laitokselta sekä Laura Sillanpää, Kohti avointa kulttuuria -hankkeen koulutuskoordinaattori Open Knowledge Finlandilta.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua täällä.

Etukäteen ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta toivottavaa, jotta osaamme hieman varautua osallistujamäärään. Paikalle  voi siis saapua, vaikkei olisikaan täyttänyt ilmoittautumislomaketta.

 Tervetuloa!