Tänä vuonna toimintansa käynnistäneen Wikimaps Nordicin ensimmäinen kasvokkainen tapaaminen järjestettiin Kansallisarkiston tiloissa perjantaina 28.2.

Aamupäivän seminaariosuus koostui puheenvuoroista New York Public Libraryn MapWarperin kehittäjältä Tim Watersilta, joka esitteli avoimen lähdekoodin karttatyökalujen mahdollisuuksia sekä Hay Kranelta, joka kertoi wikimedian-in-residence -kokemuksestaan Hollannin Koninklijke Bibliotheekissa ja Nationaal Archiefissa.

Tämän lisäksi joukko pohjoismaisten GLAM-organisaatioiden edustajia esittelivät organisaatioitaan, näiden menneitä ja käynnissä olevia hankkeita sekä vanhojen karttojen ja ilmakuvien käytön ja jatkotyöstön parissa kohtaamiaan haasteita.

Seminaarin iltapäivän työryhmäosuus loi pohjaa haasteiden ratkaisujen pohtimiselle ja työstölle. Wikimaps Nordic -projekti jatkaa tätä tehtävää vuoden kestoisella taipaleellaan.

Wikimaps Nordic on Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Viron yhteistyöhanke, joka tuo yhteen wikimedisteja, openstreetmappereita ja GLAM-organisaatioita pohtimaan ja kehittämään yhdessä vanhojen karttojen käyttömahdollisuuksia.

Erityisen kiintoisaa oli Susanna Ånäsin esiin nostamat Wikimapsin verkostoilta tiedustellut erityiset toiveet Wikimaps Nordic -projektin suhteen: useimmin mainittuna toiveena oli yhteistyö sekä strateginen tuki karttakokoelmien ja datan avaamisessa.

Päivän ohjelma, puhujat sekä videoidut esitykset löytyvät osoitteesta: http://lanyrd.com/2014/wikimaps/

Tagged on: